La nostra alumna Marta Florensa de 2n de Batxillerat participa en les Jornades Interculturals organitzades per la CVA
Terrassa és membre de la xarxaeuropea CVA (Comunitat de VillesAriane) agermanada amb la ciutat de Barcelona des de l´any 2011. Aquesta xarxa té com a objectiu la promoció del sector aeronàutic, l´impuls de cooperacions econòmiques i sinèrgies internacionals així com la difusió dels beneficis del progrés tecnològic aeroespacial entre la ciutadania i vol també despertar l´interès dels joves per l´espai.
En aquestes Jornades participen 10 estudiants de la nostra ciutat de 15 a 17 anys. L´objectiu és l´intercanvi intercultural i també la introducció dels joves en temes científics relacionats amb l´exploració espacial. Hi participen un total de 30 alumnes (10 de cada una de les tres ciutats membres escollides) que tindrien una estada d’una setmana a cadascuna de les ciutats.,
Març 2015: Lampoldshausen (Germany)
Octubre 2015: Toulouse (France)
Març2016: Terrassa (Spain)
Després de la setmana d’estada a Lampolsdshausen la Marta ens comenta……
En aquest seminari, on participaven 10 persones de França, 10 d’Alemanya i 10 de Catalunya, vam poder fer moltes activitats relacionades amb la ciència i, més especialment, amb l’espai.
Durant els primers dies vam anar a la DLR (museu i centre espacial) on vam construir un coet petit de cartró que vam llençar de manera elèctrica o amb pólvora, vam assistir a diferents tallers de principis físics dels coets: combustió, tècniques de fer el buit, microgravetat i propulsió per etapes. També vam poder visitar l’Experimenta que és un museu de la ciència molt semblant al Cosmocaixa de Barcelona i, l’observatori de la ciutat d’Heilbronn on ens van fer una petita xerrada i després, vam poder observar el cel, les estrelles, la lluna…
A part d’aquestes activitats relacionades amb la ciència, ens van rebre a l’Ajuntament d’Heilbronn, vam fer escalada, vam escriure un blog, vam fer una nit d’especialitats on cadascú portava menjar típic del seu país, vam visitar la ciutat on vam fer un desxifratge cultural per després presentar-lo davant del grup i, finalment, van organitzar una trobada a l’Institut de Neuenstadt BL.
En resum, aquesta experiència ha estat molt divertida ja que a part d’aprendre sobre ciència i física ha sigut una gran oportunitat per conèixer gent nova, viatjar per altres ciutats i practicar i aprendre altres llengües com l’alemany, el francès i l’anglès.