Aquest trimestre, vuit alumnes de segon de batxillerat B (Marc-Wembley Batet García, Adrian Cañas García, Judit Fenoy Gallart, Nerea López Martínez, Albert Peralta Amores, Judith Rosset Vidal, Núria Valverde Casanova i Rubén Villarán Urbano) vam assistir, al vuitè diàleg Orient-Occident organitzat per la Casa Àsia, que tenia com a objectiu parlar sobre la situació del món, els líders polítics, el paper que tenen les institucions i la crisi econòmica actual. En definitiva, era un diàleg que es centrava en el governament global.
El diàleg va ser introduït pel director general de Casa Àsia, Juan José Herrera de la Muela, i el debat va ser moderat per la Núria Ribó i realitzat per: KiotakaAkasaka, secretari general adjunt de Comunicacions i Informació Pública de Nacions Unides, Vicenç Navarro, catedràtic en Ciències Polítiques i Socials, ZainahAnwar, directora del Musawah (moviment global per a la igualtat i la justícia a la família musulmana) i Mary MiceleComellan, representant del model català de Nacions Unides de l´Associació per a les Nacions Unides a Espanya (ANUE).
Aquesta experiència ens va donar la possibilitat d´accedir a un ambient diferent de l´habitual i ens va fer reflexionar sobre les diferents idees econòmiques de país entre la Xina i Espanya, de com està afectant globalment la crisi en el món. També quin paper té la dona avui en dia en països on ha estat molt discriminada i que, amb elles i els joves, es millorarà la situació actual. Finalment, van treure el tema de quina influència té la religió en l´Estat de molts països, com la Gran Bretanya, on el rei és també el cap de l´església.
En conclusió, va ser una activitat molt productiva i enriquidora per saber com es mou el món explicada des de diferents punts de vista.