Carrer del Vall, 21 08221 - Terrassa

vedrunavallterrassa@vedruna.cat

Atenció al públic de 8:00 a 18:30

93 780 29 33

Més Setmana de la Ciència 2016

De
l´11 al 20 de novembre es va celebrar a Catalunya la 21a Setmana de la Ciència.
La nostra escola hi va participar la setmana del 21 al 25 de novembre,
realitzant tot tipus de classes i activitats relacionades amb els temes
principals d´enguany. A més, durant els dies 24 i 25, coincidint amb les
Jornades Culturals d´educació infantil i primària a la nostra escola, s´ha dut
a terme un interessant projecte en el qual els alumnes d´ESO han acompanyat els
companys més petits en els tallers científics que el professorat havia
preparat.

 

Els
temes centrals d´aquest any han estat: els llegums, amb motiu de la celebració
de l´Any Internacional dels Llegums, la cartografia, amb motiu de la celebració
de l´Any Internacional del Mapa i la relació global/local, amb motiu de la
celebració de l´Any Internacional de l´Entesa Mundial.

L´Any
Internacional dels Llegums 2016 proposava sensibilitzar l´opinió pública sobre
els avantatges nutricionals dels llegums com a part d´una producció d´aliments
sostenible encaminada a aconseguir la seguretat alimentària i la bona nutrició.
Brindava una oportunitat única de fomentar connexions al llarg de tota la
cadena alimentària per aprofitar millor les proteïnes derivades dels llegums,
incrementar-ne la producció mundial, utilitzar de manera més apropiada la
rotació de cultius i fer front als reptes que existeixen en el seu comerç.
Conscients de la difícil situació que viuen algunes famílies a la nostra ciutat
i al nostre país, s´ha fet a més una recollida de llegums durant tota aquesta setmana.

Pel que fa a
l´Any Internacional del Mapa, hem après coses sobre els orígens de la
cartografia, els diferents tipus de mapes i les seves diferències.

Els alumnes dels
diferents cursos han pogut gaudir de diversos esdeveniments; dos dels més
importants han estat les xerrades sobre les “curiositats científiques”, de
Pasqual Bernat, i la xerrada amb increïbles experiments de Dani Jiménez,
presentador del programa de TV3 “Dinàmiks”, per als nois i noies de primària.

Els alumnes de 2n
i 3r d´ESO van realitzar algunes activitats amb els estudiants de primària i
infantil, com tenyir cotó fluix amb colorants naturals, fer experiments amb
líquids immiscibles, descobrir els usos del molí, etc.

En concret, els
més petitons d´educació infantil van ser agrupats en quatre tallers científics
durant els quals eren orientats tant per mestres com per alumnes d´ESO:

●     
Sucar una flor en aigua:

Els
nens van pintar un flor (de paper) amb retoladors, la van posar en una safata
plena d´aigua i els colors es van escampar, acolorint l´aigua.

 

●     
Bombolles de sabó:

Els
nens, mitjançant galledes de diferents mides, plenes d´aigua amb sabó i uns
quants objectes, van experimentar fent bombolles.

 

●     
Molinet de vent:

Els
nens, mitjançant un punxó i una cartolina, van crear i decorar un bonic molinet
que, en acabar-lo, van fer funcionar tot bufant-lo.

 

●     
Barreges i dissolucions:

Mitjançant
gots de diferents mides, els nens van haver d´omplir-los amb aigua i abocar les
diferents substàncies que eren: sal, sucre, oli, colorant alimentari, sorra i
glicerina. Però abans d´abocar-les, les van haver de tastar, menys la sorra i
la glicerina, és clar, que no són comestibles.

 

Així
doncs, els nens van experimentar i van descobrir tot de coses noves, i alhora
es van divertir molt. Ha estat, en definitiva, una setmana de companyonia plena
d´activitats de tot tipus relacionades amb la ciència. 

 

Comparteix a les teves xarxes socials
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Arxius

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxi l'enllaç per a més informació

ACEPTAR
Aviso de cookies